Karrier oktatás felsőfokon!
Minden, ami a sikeres karrierhez kell.

Környezetkímélő nyomtatás

Milyen módon kímélhetjük környezetünket, amikor nyomtatókat használunk? Néhány jótanács mindenkinek. Törekedjünk arra, hogy csak akkor nyomtassunk ki valamit, ha az valóban szükséges. Használjunk olyan nyomtatókellékeket, amelyek újrahasznosíthatók. A kiürült patront, tonert ne dobjuk a kukába, hanem vigyük vissza, adjuk le a megfelelő hulladékgyűjtő helyeken. A nyomtatók többségénél van “takarékos nyomtatás” funkció, amikor nem kell feltétlenül magas minőségű nyomat, tökéletes grafikai megjelenés, akkor inkább ezt használjuk. Kétoldalas nyomtatással dolgoztassuk a gépet, amikor csak lehetséges. Használjunk újrahasznosított papírt a nyomtatáshoz.

Környezetkímélő nyomtatás

Kevesebb energiával

A nyomtatók áramigénye különböző. A kisebb teljesítményű, ritkábban használt készülékeknél a standby állapot és a nyomtató beindításához szükséges áramfelvétel a lényeges, ezért a gyorsan bemelegedő készülékeket célszerű választani vásárláskor. Egy nagyteljesítményű, több felhasználót kiszolgáló, szinte folyamatosan dolgozó berendezésnél viszont az üzemközbeni áramfelvétel a döntő, általában a nagy lézernyomtatóknál a legkedvezőbb ez az áramfogyasztási mutató. A számítógépeket és nyomtatókat munkaidőn túl tartsuk kikapcsolva, teljesen felesleges a standby állapot, csupán ezzel az egyszerű lépéssel jelentős energiamegtakarítás érhető el.

A tonerek újrahasznosíthatók

Bár javuló tendenciát mutat világszerte a festékkazetták újrahasznosítása, nagyobb részük még mindig a hulladéklerakókba kerül. A tonerekből és a tintakazettákból is festékpor kerülhet a környezetbe, ami szintén károsító hatású. Tehát mindenképp arra kell törekedni, hogy ezek a kellékanyagok a megfelelő begyűjtő helyekre jussanak, és a későbbiekben újrafelhasználásra kerüljenek.


Címke: Nyomtatók
Dátum: 2020-01-27