Karrier oktatás felsőfokon!
Minden, ami a sikeres karrierhez kell.

Hamarosan váltani kell a Windows 7-ről

A Microsoft rendszeresen frissíti a kiadott operációs rendszereket egy ideig, aztán amikor már úgy döntenek, hogy a legújabb Windows eléggé elterjedt, akkor egy mozdulattal megszüntetik a korábbi változatok támogatását. Ez azt jelenti, hogy nem készülnek újabb frissítések, és a számítógép kiszolgáltatottabb állapotba kerülhet a frissebb Windows verziókkal szemben.

Hamarosan váltani kell a Windows 7-ről

Már csak idén használhatjuk a Windows 7-et

A Windows 7 operációs rendszer a hivatalos bejelentések szerint 2020. január 14-ig lesz támogatott, ami azt jelenti, hogy ezt követően a fejlesztők leveszik róla a kezüket. Ami azt jelenti, hogy nem foglalkoznak a biztonsági rések javításával, nem írnak újabb vírusdefiníciós adatbázist a Windows beépített vírusirtójára, és még sorolhatnánk, hogy mit nem fognak csinálni. Ha röviden akarjuk összefoglalni, akkor semmit.

A gamer magazin szerint, aki nem Windows 8-at vagy annál újabb verziót használ, annak érdemes váltania, hiszen a Windows 7-hez kapott eredeti liszensz kulccsal aktiválható a legfrissebb verzió is. Ehhez csak újra kell telepíteni a számítógép operációs rendszerét. Azt meg amúgy is érdemes évente elvégezni, hiszen a feltelepített játékok és programok szemetelnek maguk után. Igaz, hogy visszarakni minden programot időbe telik, de legalább elvégezhető a fontos adatok mentése és a tavaszi nagytakarítás. Egy friss rendszer sokkal gyorsabb és stabilabb felhasználói élményt biztosít, amit mindenképpen érdemes kihasználni.

A Microsoft szerint minden Windows 7 felhasználó rendszeresen kapni fog egy üzenetet arról, hogy a Windows ezen példányának támogatása hamarosan leáll, tehát innentől mindenki csak saját felelősségére használja tovább a rendszert. Ez a technológia nem idegen, hiszen a Windows XP kifutását is hasonlóan végezték már. Természetesen a tapasztalatok azt mutatják, hogy annak ellenére, hogy a rendszer nem támogatott, elég sok felhasználó használja még. Ez részben érthető, hiszen az újabb rendszerek eléggé nagy változásokon mentek át, és az idősebb korosztály számára nem könnyű beletanulni ezekbe, másrészről pedig nagy veszélynek vannak kitéve. A nemrégiben nagy port kavaró zsaroló vírusok első számú célpontjai a védtelen operációs rendszerek. Tehát aki csak teheti, még idén frissítse a legújabb Windows rendszerre a számítógépét.


Címke: Gamer magazin
Dátum: 2019-02-04