Karrier oktatás felsőfokon!
Minden, ami a sikeres karrierhez kell.

Az optimalizált szövegírás segíthet a karrierben

Sokan azt hiszik, hogy egy weboldal már önmagában elegendő a sikeres karrierhez, pedig ez sajnos nem így van. Ha így lenne, akkor mindenki sikeres lenne a világban, és ha mindenki sikeres lenne, akkor tulajdonképpen senki sem lenne sikeres. A viccet félretéve, valóban kevés az, ha valaki csak elkészít egy weboldalt, és azt az útjára engedi.

Az optimalizált szövegírás segíthet a karrierben

Mit jelent az optimalizált szövegírás?

Az optimalizált szövegírás a teljes weboldalra kiterjed, ugyanis magába kell foglalnia azokat a kulcsszavakat, amelyekre a vállalkozás sikereket szeretne elérni. A keresőrobotok a weboldal szövege alapján döntik el, hogy melyik weboldal lehet a legalkalmasabb arra, hogy a találati lista elején jelenjen meg. Régebben sok más szempont is fontos volt, de a Google ma már nagyon nagy hangsúlyt fektet a minőségi szövegekre. A weboldal szövegeinek kreatívnak kell lenniük, tartalmazniuk kell az előírt kulcsszavakat, és bármely olvasó számára értelmesnek kell lenniük. Nem elegendő csupán felsorolni a kulcsszavakat, és abban reménykedni, hogy ez elég a siker érdekében. Az optimalizált szövegírás nem könnyű munka, és végezheti szakember, de akár egy jó fogalmazóképességgel rendelkező honlaptulajdonos is.

Nem kell hozzá profinak lenni, hiszen ezek a szövegek akkor a legjobbak, ha természetesek. Nem kell kiszámolni karakterre pontosan és nem kell százalékosan betartani a kulcsszavak arányát. A lényeg az, hogy természetes szöveg legyen, nem mesterkélt. Sok esetben pont az ilyen felesleges szabályok miatt hangzik furán a szöveg, vagy pont ezek miatt lesz értelmetlen. El kell felejteni ezeket a mendemondákat, és le kell írni józan ésszel azt, amit a vállalkozás kínál. Azt azért érdemes figyelembe venni, hogy milyen kulcsszavakra mennyien keresnek, és azokat szépen bele lehet építeni a szövegbe. Lehet ragozva, de legalább egyszer ragozatlanul is szerepeljen benne. Erre a feladatra mindenki képes. Természetesen akinek nem engedi az ideje, keressen egy szakembert, és bízza rá a feladatot.

A végeredmény ugyanaz lesz, az optimalizált szövegeknek köszönhetően egyre jobb helyeken fog megjelenni a vállalkozás weboldala, ami egyenes út a sikerhez vezető úton.


Címke: Optimalizált szövegírás
Dátum: 2019-04-02