Karrier oktatás felsőfokon!
Minden, ami a sikeres karrierhez kell.

Az internetes hirdetések buktatói

Manapság szinte már nincs is olyan vállalkozó, aki ne próbálná meg kiaknázni az online hirdetésekben rejlő lehetőségeket, nem véletlenül, hiszen tagadhatatlanul az egyik legjobban működő marketing eszközökről van szó. Az internetes hirdetések azonban nem mindig hozzák meg a várt eredményeket, aminek egyértelműen az a magyarázata, hogy csak azok érnek célba, amik fel tudják kelteni az érdeklődők figyelmét, és cselekvésre, például kapcsolatfelvételre vagy vásárlásra tudják motiválni őket.

Az internetes hirdetések buktatói

Nem a megfelelő felületekre kerülnek a hirdetések

Az egyik legnagyobb hiba, amit a vállalkozó elkövethet, hogy a gondosan megtervezett és létrehozott hirdetéseit nem a megfelelő platformokon közvetíti az emberek felé. Ennek eredményeképpen ugyanis javarészt olyanok fogják látni, olvasni azokat, akiket teljesen hidegen hagynak a cég által kínált termékek, szolgáltatások, és csak minimális százalékban jutnak el az információk a potenciális vásárlókhoz. Emiatt sokan azt gondolják, hogy a hirdetésekkel van a baj, holott az esetek nagy részében nem a tartalommal vagy a képi megjelenéssel van a baj, hanem csupán az online marketing helyét kellene jobban átgondolni.

A célközönség nincs kellőképpen körül határolva

Az online marketing másik nagy buktatója, hogy az értékesítők nem szentelnek elég figyelmet arra, hogy alaposan feltérképezzék és szegmentálják a piacot, amiből egyértelműen az következik, hogy a célcsoportról legfeljebb csak homályos képet tudnak kialakítani. A találgatások azonban nem vezetnek semmi jóra, hiszen a potenciális vásárlók minden jellemzőit kristálytisztán ismerni kell ahhoz, hogy a hirdetések elérjenek hozzájuk és kellő hatást gyakoroljanak rájuk. A pontos adatok hiányában könnyen előfordulhat, hogy egy halom időt, energiát és pénzt fektetnek olyan hirdetésekbe, amik végül nem hozzák meg a várt eredményt.


Címke: Online marketing
Dátum: 2019-09-24