Karrier oktatás felsőfokon!
Minden, ami a sikeres karrierhez kell.

Az Android sok online szolgálatatást biztosít

Felgyorsult világunkban az ember szinte sehová sem indul el a telefonja nélkül. Átlagosan négyszer több időt töltünk a telefonunk nyomkodásával, mint amennyi időt a számítógép előtt töltünk. Ez az eszköz a legtöbb ember számára elérhető és kulcsfontosságú.

Az Android sok online szolgálatatást biztosít

Az online szolgáltatások nagyon népszerűek, hiszen már telefonon keresztül informálódunk a legfrissebb hírekről, az időjárásról, jegyet foglalhatunk akár a következő vonatra vagy egy előadásra, mozira, de még a csekkjeinket is befizethetjük. A mobil alkalmazások lényegében mini szoftverek, és nagyon népszerűek a mobil marketing stratégia elemeként.

Okos alkalmazások és okos szolgáltatások

Ma már az, hogy egy weboldalnak mennyire fontos az, hogy a mobilunkon is olvasható, és gördülékeny legyen, nem is kérdéses. De bármennyire is fontos a mobilbarát megjelenés, az alkalmazásokban tud az okostelefon igazán virítani.

A legtöbb közösségi média oldalán el tudjuk dönteni, hogy éppen szeretnénk-e hírt kapni az általunk követett témáról vagy oldalról, hiszen elég csak tovább görgetnünk. De az is lehet, hogy csak véletlenül görgetünk tovább egy olyan információn, mely adott esetben érdekelne. Egy androidos alkalmazást ezzel ellentétben nem lehet olyan könnyen semmibe venni. A hír, vagy legyen az bármi, közvetlenül a telefonunkra érkezik, nem is kell hozzá megnyitnunk semmit, és, ha kíváncsiak nem is vagyunk az adott értesítésre, amíg félre pöccintjük, legalább egyszer volt időnk elolvasni, milyen üzenetet is kaptunk. Az üzenet így már el is jutott a fogyasztóig.

Ilyen egyszerű ez?

Mára már nagyon sok mobil alkalmazás elérhető az online marketen, ezért ennek fejlesztése nem jelenti azt, hogy rögtön minden fogyasztóhoz elérünk. Egy alkalmazásba nagyon sok minden belefér. Bemutathatja a termékeinket és szolgáltatásainkat, tájékoztathat a híreinkről és interaktív felületet is nyújthat.

A mobil alkalmazások több szolgáltatást nyújthatnak, mint egy weboldal. Egy érintésre, egy gombnyomásra lehet akár a hívás, vagy SMS küldés. GPS segítségével elvezethetjük a fogyasztót magunkhoz. Képesek vagyunk akár a QR kódba ágyazott információt gyorsan átadni, és a kamera kihasználásának még megannyi lehetőségéről nem is beszéltünk. De ami nagy előnye még az android alkalmazásoknak, hogy a telefonra vannak telepítve, ezért a legtöbb funkcióhoz nem szükséges az internet kapcsolat.


Címke: Online szolgáltatások
Dátum: 2019-03-01