Karrier oktatás felsőfokon!
Minden, ami a sikeres karrierhez kell.

A vállalkozók jellemzően túlvállalják magukat

A túlhajszolt világban nagyon sok ember mindent megtesz a sikeres karrier érdekében. A magyarországi kisadózási szabályok elég kedvezőek, sok az egyéni vállalkozó. Éppen ezért nagyon nagy a verseny és jellemzően túlvállalják magukat a vállalkozók az extra profit elérése érdekében.

A vállalkozók jellemzően túlvállalják magukat

A sok munka az egészségre is kihat

A dunántúli kis- és középvállalkozások nagy részben túlvállalják magukat. Nagyon sok esetben nincs alkalmazott, hiszen az további költségeket von maga után, így a főállású egyéni vállalkozónak kell mindent megoldania. Egy ideig ez jól megy, de az idő múlásával sajnos az egészségre is rányomja a bélyegét. A munkákkal járó stressz, a sok telefonálás, a szoros határidők, az esetleges alvállalkozókkal szembeni harc mind hatással van az emberi szervezetre.

A vállalkozói életmódból adódó egészségtelen életmód és a helytelen táplálkozás hatására a vér összetétele megváltozik. Ezek a változások károsak a véredényekre, és ha a véredények fala károsodik, a vér összetevő faktorai megvastagítják az érfalat, meszesedést okoznak. Ha a meszesedés a vesében jelentkezik, akkor zsugorodás, a vérellátás hiányában veseelégtelenség léphet fel. Másrészt a korlátozott vérellátás a hasnyálmirigy hormontermelő képességének csökkenését is jelenti, az emiatt abnormálissá váló inzulin kiválasztás hatására a vércukorszint emelkedik, és nagy valószínűséggel alakul ki cukorbetegség. Újabban a betegek többsége hosszadalmas gyógyszerezésre rendezkedik be, hogy kontrollálja a betegségeit és megelőzze a rosszabbodást.

Ha egy vállalkozó sikeres szeretne lenni, akkor bizony nagyon sokat kell foglalkoznia a munkájával, és ha az ülőmunka, akkor nem jut ideje elég mozgásra sem. A gyógyszerek pedig rengeteg mellékhatással rendelkeznek, ráadásul sok esetben súlyos elhízáshoz is vezetnek. Az elhízás pedig további káros egészségügyi problémák forrása lehet.

Tudni kell nemet mondani

A vállalkozói blog kihangsúlyozza a pihenés és a megfelelő munkabeosztás fontosságát. Nem kell minden egyes munkát elvállalni, sőt fel kell mérni a maximális kapacitást, és ennek megfelelően kell kialakítani az árazást és a munkák fontossági sorrendjét is. Sokan itt rontják el a karrierjüket, és belebetegednek a saját munkájukba. Ez egy ördögi kör, amiből nem könnyű szabadulni. Ezt időben fel kell ismerni, és mindent meg kell tenni a túlzott munkavállalás elkerülése érdekében.


Címke: Vállalkozói blog
Dátum: 2019-03-15