Karrier oktatás felsőfokon!
Minden, ami a sikeres karrierhez kell.

A humoros előadások jobbak?

A humor egy érdekes dolog, sokan azt hiszik, hogy csak a baráti társaságokba való. Közben pedig hatalmasat tévednek, mert a humor már nagyon régóta az emberi kultúra része, és nem csak a magánéletben, de az üzleti kapcsolatokban is nagyot lendíthet az ízléses és kellemes humor.

A humoros előadások jobbak?

A humor fontos eleme az előadásnak

Sokan félnek belecsempészni az előadásukba a humort, mert attól tartanak, hogy a közönség nem veszi majd komolyan a mondanivalót, vagy az előadás teljes témáját. Abba nem is gondolnak bele, hogy a viccek oldják a komoly közönséget, és a hangulat is sokkal jobb lesz a teljes előadás alatt. Ha valami humoros és vicces, az nem feltétlenül rossz, sőt talán még emlékezetesebb is marad. A kellően komoly témákat érdemes is vicces történetekkel vagy egyéb apróbb poénokkal indítani, így elhatárolódik a hallgatóság a problémától és a passzivitás helyett aktívabbak lesznek. A humoros indítás elősegíti a perspektívaváltást.

A nevetés tudományosan igazoltan nagyon sok szervre hatással van. Ide értendő a rekeszizom, arcizmok, kitágulnak az ütőerek és a vérkeringésre is serkentő hatással van. A kutatások szerint 1 percnyi nevetés 45 percre is képes ellazítani az embert. Tehát mondhat bárki bármit is, a jóízű humor minden életszituációban megállja a helyét, és biztosan pozitív hatással lesz az előadó körül lévő emberekre. Amikor az ember nevet, az agy endorfint termel, ennek hatása pedig nagyon hasonlít a morfiumra. Az endorfintól mindenki bizseregni fog, és az előadás sikerét garantálni fogja.

A vicc24.hu szerkesztője saját tapasztalatát is megosztotta velünk. Miszerint az államvizsgán nagyon kemény napjuk volt a tanároknak és sorozatban buktatták az embereket. Amikor viszont ő került sorra, kis humorral oldotta a feszültséget, amitől az elnök és a zsűritagok nevetni kezdtek. Bizonyára jólesett nekik már a lazítás, és természetesen nem bukott meg, sőt jeles eredménnyel zárta a vizsgát. Nyilván ehhez tudnia is kellett a tananyagot, de előfordulhat, hogy sokkal rosszabb eredményt ért volna el a kezdeti humorizálás nélkül.


Címke: Viccek
Dátum: 2019-03-29